BOSCH FRESH FESTIVAL

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL již po čtvrté v Pardubicích. Opět nabídne nevšední lahůdky.

Gurmánský festival dobrého jídla a pití přichází letos do Pardubic již čtvrtým rokem. Tradiční festival, tentokrát pod názvem BOSCH FRESH FESTIVAL, proběhne na pardubickém závodišti o víkendu 18. a 19. června. I letos nabídne nevšední gastronomické pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. V Pardubicích nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.

 

Pardubice, se kromě dalších festivalových měst Plzeň, Praha a nově Brno, stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Na gurmánském festivalu, který má letos několik novinek, se kromě hlavního pódia s bohatým programem za účasti kuchařských es, mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.

„Stejně jako v předchozích letech zavítá do Pardubic a ukáže své umění populární Zdeněk Pohlreich, chybět nebudou ani další známí šéfkuchaři – Ivan Vodochodský, Marcel Ihnačák nebo jejich syrský kolega Malaz Al Youssef z restaurace NOOR, kteří předvedou nezapomenutelné show,“ říká Martin Nauš, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.


Na hlavním pódiu se právě tito nejlepší šéfkuchaři vystřídají při svých živých kulinářských show. Návštěvníci se mohou pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat.

V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Chystají se také lahůdky z hadího nebo krokodýlího masa. „Na letošním festivalu v Pardubicích proběhnou skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím,“ upřesňuje Martin Nauš.

Součástí festivalu v Pardubicích bude soutěž o Regionální restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace východočeského kraje se svým soutěžním degustačním menu. Loni cenu získala restaurace u Zběhlíka, která návštěvníky i porotu okouzlila jednoduchou, ale přitom moderní českou gastronomií. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, opět rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.

„Věříme, že další ročník přiláká opět tisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Martin Nauš. 

 

Více informací naleznete na webových stránkách festivalu: www.freshfestival.cz


Akce

<<
listopad 2017 >>
Po Út St Ct So Ne
krizek1
krizek2
krizek3
krizek4
krizek5
krizek6
krizek7
krizek8
krizek9
krizek10
krizek11
krizek12
krizek13
krizek14
krizek15
krizek16
krizek17
1819
20212223242526
27282930
Plánovač výletů

Jak používat plánovač
Vyhledávání objektů
Facebook
Twitter
Počasí ve městě
18.11. 21:00
dnes

Skorojasno
4°C
19.11.
zítra

Polojasno
5°C / 0°C

Zdroj: Počasí Meteocentrum [w:trans]Nové okno[/w:trans].

východní čechy dhl