[w:trans]košík[/w:trans] Seminář: Nařízení GDPR

Dům techniky Pardubice spol. s r.o. Vás zve na seminář

nařízení GDPR-nová legislativa EU k ochraně osobních údajů

Lektor Mgr. Iva Svozilová
Lektorské činnosti provádí již od roku 2006, kdy prošla základní přípravou lektorů státní správy. Spolupracuje se sdružením spes, byla lektorem v řadě projektů a mj. školila problematiku nového občanského zákoníku. Nyní se věnuje především problematice GDPR, pracuje v týmech pro audity nakládání s osobními údaji (pro obce, neziskovky i pro podnikatelské subjekty).

Seminář se týká nařízení EP a Rady EU č. 2016/679, ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/es (jinak také jen gdpr) s účinností od 25. 5. 2018. Představuje nový právní rámec ochrany osobních údajů v evropském prostoru s cílem hájit práva rezidentů eu proti neoprávněnému zacházení s jejich daty vč. osobních údajů. Nařízení gdpr se týká všech firem a institucí, ale i jednotlivců a on-line služeb, které zpracovávají data uživatelů. Nařízení gdpr za porušování pravidel zavádí astronomické pokuty.

Na tyto semináře bude navazovat prakticky zaměřený workshop gdpr v těchto termínech: 8. 3., 20. 3., 27. 3. 2018 (Kapacita omezena max. 20 osob)

Program semináře

Přehled právních předpisů, souvisejících s ochranou osobních údajů, podkladů Úřadu pro ochranu osobních údajů, skupiny WP29, metodických pokynů aj.
Obecné nařízení k ochraně osobních údajů - GDPR

  • Co je nařízení GDPR a jak bude aplikováno v ČR
  • Jaké zásadní změny nařízení GDPR přinese
  • Jaké povinnosti ukládá nařízení GDPR
  • Jaká práva dává nařízení GDPR občanům
  • Jak se na nařízení GDPR připravit
  • Dohled nad plněním nařízení GDPR a možné sankce

Osobní údaje - zpracovávání při přijímání nových a stávajících zaměstnanců, u podnikajících fyzických osob, kteří jsou odběratelé či dodavatelé
Implementace nařízení GDPR krok po kroku
Jak zmapovat zpracovávání osobních údajů
Jak stanovit správný účel zpracování a co s tím, kdy se kryje více účelů
Úprava souhlasů se zpracováním osobních údajů
Úprava smluv se zpracovateli osobních údajů
Jak dostát právům subjektů
Posouzení vlivu zpracování na ochranu osobních údajů
Nutnost úpravy či tvorby nových vnitřních předpisů
Předpokládaný způsob stanovování pokut a postup dozorového orgánu

Časový harmonogram
8,30 - 9,00 hod. prezence
9,00 - 15,30 hod. odborný program

Typ seminář
Poznámka Organizační pokyny Závaznou přihlášku zašlete buď elektronicky, poštou, anebo e-mailem nejpozději 2 dny před konáním akce. Dům techniky Pardubice spol. s r. o. nám. Republiky 2686, 532 27 Pardubice e-mail: buchtova@dtpce.cz Platbu uhraďte na účet č. 10006-7503524/0600 u moneta Money Bank Pardubice, variabilní symbol 100200xx. Účastnický poplatek je možné uhradit u prezence. dič: cz48151904, ič: 48151904
Místo konání Dům techniky (Pardubice)
Datum a čas konání út 23.1.2018 8:30
Přístupné pro vozíčkáře Neznámo (prostory jsou částečně bezbariérové)
Zdroj dat Dům techniky
Je třeba opravit údaje?

Souřadnice: 
 
 

Akce

<<
leden 2021 >>
Po Út St Ct So Ne
krizek1
krizek2
krizek3
krizek4
krizek5
krizek6
krizek7
krizek8
krizek9
krizek10
krizek11
krizek12
krizek13
krizek14
krizek15
krizek16
17
18
krizek19
krizek20
krizek21
krizek22
23
krizek24
25
krizek26
27
krizek28
krizek29
krizek30
krizek31
Plánovač výletů

Jak používat plánovač
Vyhledávání objektů
Facebook
Twitter
Počasí ve městě
17.1. 12:00
dnes

Oblačno
-3°C
18.1.
zítra

Slabé sněžení
-3°C / -10°C

Zdroj: Počasí Meteocentrum [w:trans]Nové okno[/w:trans].

východní čechy